Przemysł spożywczy i napojów stawia najwyższe wymagania w zakresie jakości, higieny i bezpieczeństwa. Za pomocą naszych wykrywalnych oznaczników, wspieramy naszych klientów w zakresie zapewniania najwyższych satndardów HACCP.
Według danych niemieckiego Federalnego Urzędu Ochrony Konsumentów i Bezpieczeństwa Żywności (BLV), w 2020 r. liczba rządowych ostrzeżeń o skażonej żywności w Niemczech ponownie osiągnęła rekordowy poziom. Liczba publikowanych ostrzeżeń rośnie od lat i ze względu na poważne konsekwencje, często szkodzi wizerunkowi producentów.
Części z tworzywa sztucznego stwarzają ryzyko zanieczyszczenia produktu. Nasze innowacyjne oznaczniki są wykonane ze specjalnego tworzywa sztucznego z wypełniaczem metalicznym. Oznacza to, że nawet niewielkie fragmenty można niezawodnie wykryć za pomocą dostępnych na rynku detektorów metali i RTG w ramach znormalizowanych procesów. Oferujemy kompleksowy zakres produktów do oznaczania maszyn i sprzętu w przemyśle spożywczym.
Przemysł spożywczy i napojów stawia najwyższe wymagania w zakresie jakości, higieny i bezpieczeństwa. Za pomocą naszych wykrywalnych oznaczników, wspieramy naszych klientów w zakresie zapewniania najwyższych satndardów HACCP.
W serii nagrań TECH TALK skupiamy się na wyzwaniach przed którymi stają nasi klienci, analizując główne przyczyny problemów i krótko przedstawiając rozwiązanie Weidmüller.
Wykrywanie za pomocą detektorów barw, metali i RTG, przed wprowadzeniem żywności do obrotu
Szeroka oferta oznaczników do kabli, przewodów i urządzeń w kombinacji ze sprawdzonymi systemami druku
Ścisła kontrola jakości produktów do oznaczania w akredytowanym laboratorium Weidmüller
Wykrywalne systemy znakowania Weidmüller pomagają zapewnić jakość produkcji żywności na stale wysokim poziomie
Oznaczniki są absolutnie niezbędne w maszynach i systemach. W tym kontekście oznaczenie komponentów elektrycznych i sprzętu w systemach mechanicznego przetwarzania żywności zgodne z wymogami w zakresie bezpieczeństwa oraz funkcjami ma szczególne znaczenie i dlatego powinno skupiać się na ogólnych standardach bezpieczeństwa żywności. Niniejsza Biała księga stanowi wprowadzenie odpowiednich zasad projektowania w celu uniknięcia zanieczyszczenia ciałami obcymi i zawiera konkretne wytyczne mające pomóc w wyborze systemu znakowania odpowiedniego do zastosowania.